Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предложи временно да заеме поста на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предложи временно да заеме поста на
Коментари Харесай

Тръмп предложи да стане председател на Камарата на представителите

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп предложи краткотрайно да заеме поста на ръководител на Камарата на представителите, оповестиха американските медии.

Тази седмица републиканецът Кевин Маккарти беше отхвърлен от поста ръководител на Народното събрание в жесток, исторически протест на извънредно десни членове на личната му партия, които го упрекнаха в поредност от неизпълнени обещания и бяха ядосани от съдействието му с демократите.

" Бях помолен да приказвам като обединител, тъй като имам толкоз доста другари в Конгреса. Ако не получат гласове, те ме попитаха дали бих обмислил да поема поста ръководител, до момента в който не намерят някой за по-дълъг интервал от време, тъй като аз се кандидатирам за президент ", съобщи Тръмп пред " Фокс нюз "

Но някогашната конгресменка от Републиканската партия Барбара Комсток съобщи пред CNN, че Тръмп няма да може да се кандидатира за тази роля, тъй като е упрекнат в престъпни закононарушения. " За страдание той не познава разпоредбите на Камарата на представителите, съгласно които, в случай че ти е повдигнато обвиняване, не можеш да бъдеш в управлението на Камарата ", изясни Комсток.

Тръмп, който е любимец за президентската номинация на републиканците през 2024 година, би трябвало да се изправи пред съда във Вашингтон през март идната година за хипотетичен скрит план за подкопаване на резултатите от изборите през ноември 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

Други наказателни каузи против Тръмп включват обвинявания в рекет в Джорджия за хипотетичен скрит план за замяна на резултатите от изборите в южния щат и правосъден развой във Флорида през май 2024 година по обвинявания в погрешно боравене със строго секретни държавни документи.

В момента Тръмп и двамата му най-големи синове са изправени и пред цивилен развой за машинация в Ню Йорк за завишаване на цената на недвижимите им активи, с цел да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР